Poliţia Metropolitană din Londra: Bărbatul arestat la Birmingham este „suspectat că ar fi pregătit comiterea de acte teroriste”

Poliţia britanică a anunţat că doi indivizi sunt în continuare reţinuţi sub suspiciunea că ar avea legătură cu atacul terorist comis săptămâna trecută la Londra, după ce un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost arestat duminică la Birmingham, relatează The Associated Press şi Reuters.

În custodia poliţiei se mai află un bărbat de 58 de ani care a fost reţinut la scurt timp după atentatul de miercuri.

Poliţia Metropolitană din Londra a comunicat că bărbatul arestat duminică la Birmingham este „suspectat că ar fi pregătit comiterea de acte teroriste”.

Autorităţile au declarat că 12 persoane au fost reţinute în urma atacului comis de islamistul de origine britanică Khaild Masood, însă nouă persoane au fost eliberate fără ca poliţia sa întreprindă alte măsuri la adresa lor.

Un islamist britanic a lovit intenţionat cu un vehicul zeci de persoane, miercuri, pe Podul Westminster din Londra, după care a intrat cu maşina în gardul Parlamentului britanic. Teroristul a înjunghiat un agent de poliţie, după care a fost împuşcat mortal de serviciile de securitate. Bilantul atentatului revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic este de cel puţin patru morţi şi 40 de răniţi.
Foto: Ap