Anda Ghiran: La Bruxelles partidele europene de Stânga au dat startul campaniei europene

48

poza-Anda-Ghiran-Faclia-300x265
Cu 6 luni înainte de alegerile europene, PSD Belgia se implică deja într-o campanie puternică împreună cu filialele partidelor de Stânga din Bruxelles. Există o tradiţie în Bruxelles, ca în fiecare an electoral – fie alegeri europene sau belgiene, PSD, laburiştii britanici, socialiştii francezi, social-democraţii nemţi, spanioli, italieni şi austrieci de stânga, să-şi unească forţele şi să îi motiveze pe co-naţionali să voteze. Votul celor din Bruxelles este un simbol, cu atât mai mult cu cât, aceşti votanţi trăiesc în oraşul în care se decid 80% din politicile care au un impact asupra cetăţeniilor şi industriei.

Pe lângă mobilizarea la vot, scopul colaborării dintre partidele de stânga din capitala europeană este susţinerea candidaturii lui Martin Schulz, actualul Preşedinte al Parlamentului European, pentru funcţia de Preşedinte al Comisiei Europene. De origine german, Martin Schulz este un candidat puternic, şi mai ales, un lider european care poate şi îşi doreşte să-şi asume responsabilitatea proiectului politic Uniunea Europeană. Într-un moment în care cetăţenii cred din ce în ce mai puţin în rolul Uniunii Europene, este nevoie de un lider realist, cu obiective sociale, un om îndrăgit, Martin Schulz! PSD Belgia se investeşte în luptă pentru ca stânga europeană şi Martin să câştige în mai 2014! În acest sens, un eveniment va fi organizat de către PSD Belgia şi ″partidele surori″ pe 2 aprilie 2014 în Bruxelles, în cadrul căruia membrii şi simpatizanţii noştri îl vor putea cunoaşte personal pe Martin.

Anul 2014 nu este doar anul alegerilor europene, Belgia are şi alegeri regionale şi naţionale. Şi pentru că poate să fie mai interesantă, cele 3 alegeri se derulează în aceeaşi zi – 25 mai 2014!. În acest caz, rolul parteneriatului nostru este să susţinem Partidul Social Belgian (PS francofoni şi Sp.a flamanzi) şi să-i convingem pe europenii cu două naţionalităţi – dintre care una belgiană – să voteze şi chiar să candideze. Paul Magnette, Preşedintele Partidului Social din Belgia, va fi invitatul principal. Membrii PSD Belgia vor putea să-l întâlnească cu această ocazie şi să-i adreseze personal întrebări legate de comunitatea românilor din Belgia.

Anda Ghiran are 29 de ani şi locuieşte de 5 ani la Bruxelles. Anda este Secretar General PSD Belgia şi Secretar Executiv PSD Diaspora, coordinand relaţiile cu partidele de Stânga din Bruxelles.