-34°C în Catalonia, recordul istoric al frigului în Peninsula Iberică

Spania a înregistrat cea mai scăzută valoare termincă din ultimii 65 de ani, de minus 34 de grade Celsius, a anunţat stația de rețea Meteopirineu, situată în Clot del Tuc de la Llança la o altitudine de 2.350 m în Alt Àneu, în regiunea Pallars Sobirà (Catalonia), la granița cu zona Beret, relatează lavanguardia.com/

Zăpezile abundente şi vântul puternic s-au abătut în Munţii Pirinei, la Clot de Tuc la Llança, o localitate din Provincia Lleida (Lérida) din nord-estul Spaniei, unde miercuri dimineaţă, la ora locală 05:19, s-au înregistrat -34 de grade Celsius.

Valoarea înregistrată a fost cu două grade Celsius mai scăzută decât precedentul record, ce datează din anul 1956. Atunci, o temperatură de minus 32 de grade Celsius a fost măsurată în Estany Gento, tot în provincia Lleida din nord-estul Spaniei.

Zăpezi abundente sunt prognozate şi pentru zilele viitoare în centrul şi nordul Spaniei, unde temperaturile vor scădea până în jurul valorii de minus 11 grade Celsius.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.