Cetățeni britanici trimiși înapoi în UK după ce au încercat să intre în Spania, Germania și Olanda

Mai mulți cetăţeni britanici s-au confruntat cu interzicerea accesului în țări din Uniunea Europeană, precum Spania, Germania și Olanda, în contextul expirării tranziţiei post-Brexit, relatează cotidianul The Guardian.

În Spania, numeroși britanici au fost anunţaţi că documentele de rezidenţă le-au expirat. Alţi britanici au primit interdicţii de intrare pe teritoriul Germaniei.

Un oficial din cadrul Poliţiei de frontieră din Olanda a confirmat că mai mulți cetăţeni britanici au fost repatriaţi după sosirea pe Aeroportul Shiphol din Amsterdam, din cauza restricţiilor de călătorie impuse în contextul pandemiei devenite valabile pentru Marea Britanie după încheierea tranziţiei post-Brexit.

Autorităţile olandeze au declarat că au permisiunea de intrare în spaţiul european doar britanicii care efectuează călătorii esenţiale şi au rezultate negative la teste de coronavirus.

Tranziţia post-Brexit s-a încheiat pe 1 ianuarie 2021, iar Marea Britanie a devenit stat terţ în relaţia cu Uniunea Europeană. Statele UE permit doar călătoriile esenţiale dinspre ţările terţe, în contextul pandemiei.