Zaragoza: Consulul român în regiunea Aragón, prezent la „Valahia MIT Festival”

30

2

Expo Zaragoza Empresarial a găzduit duminică, 31 mai 2015, „Valahia MIT Festival”, un eveniment dedicat folclorului și produselor tradiționale românești, organizat de către Radio MIT Zaragoza și Carmangeria Românească, renumită pentru fabricarea, distribuția și comercializarea produselor tradiționale din carne în magazinele proprii din Spania.

Într-o atmosferă de sărbătoare, români, dar și spanioli prieteni invitați, au avut ocazia să petreacă împreună, să asculte muzică populară și să deguste din produsele tradiționale prezentate la festival, micii Carmangeria Românească fiind și de această dată produsul cel mai apreciat.

Evenimentul a reunit nume cunoscute de pe scena muzicii și a dansului popular românesc într-o întrecere a promovării culturii naționale.

Artiști precum Laviania Furtună, Suzana Toader, Luminița Floarea Bălășescu, Felician Nicola și cunoscuta Formație Ioan Marcu, au purtat participanții într-o călătorie folclorică cu gust de cântec și joc din bătrâni lăsate, din toate regiunile României.

Pe tot parcursul manifestării s-a remarcat prezența consulului la Zaragoza – Alexandru Ioan Steriu, diplomat foarte apreciat și respectat de românii din regiunea Aragón, pentru seriozitatea, implicarea în evenimentele comunității și soluționarea problemelor cu care aceștia se confruntă.

1

4

 

3