Washington, D.C.: ALIANȚA organizează Gală Anuală de Premiere

alianta

ALIANȚA ANUNȚĂ GALA ANUALĂ – Ce onorează realizările d-lui Robert D. Kaplan,

Dr. Adrian Bejan și d-lui Radu Georgescu

 Washington, DC.

Pe 7 octombrie, 2015, Alianța, o asociație nepartizană de organizații și profesioniști români și americani, va organiza cea de-a doua Gală Anuală de Premiere pentru a ridica profilul României în SUA și a sărbători realizările comunității române din SUA. Gala de Premiere a Alianței este cel mai mare eveniment social al comunității române in Washington D.C. și este organizat pentru a celebra legăturile culturale, economice și sociale dintre cele două țări. Acest eveniment va avea loc între orele 18:00 și 21:30 la Organizația Statelor Americane, în 200 17th Street, NW, Washington, D.C.

Pe lângă celebrarea realizărilor a trei lideri remarcabili, Robert D. Kaplan, autor, jurnalist; Dr. Adrian Bejan, profesor J.A. Jones de Inginerie Mecanică la Universitatea Duke; Radu Georgescu, antreprenor de software, Gala va găzdui expoziția „Medii”, avându-le drept curatoare pe  Ramona Todoca și Sonia Coman, două artiste româno-americane de renume. Evenimentul va aduce împreună intelectuali și practicieni din diferite domenii în efortul de a consolida legăturile dintre România și SUA și de a stabili noi punți între cele două țări prin intermediul parteneriatelor creative și inițiativelor bilaterale.

Fostul Ambasador Mark Gitenstein, Președintele Alianței, a explicat: „Persoanele care participă la Gala de Premiere demonstrează nu numai cât de puternic este acest parteneriat, dar și cât de mult au de câștigat atât românii, cât și americanii, din alianța popoarelor noastre„.

Alianța este încântată să prezinte personalitățile cărora li se vor înmâna premiile în acest an pentru realizări remarcabile:

  • Robert D. Kaplan, autor, jurnalist

Robert D. Kaplan este autorul de renume a 15 cărți despre relații internaționale și călătorii în străinătate, inclusiv Răzbunarea Geografiei și Fantome în Balcani. Munca sa jurnalistică la fel de extinsă a fost publicată în The Atlantic, The New York Times, Washington Post și Foreign Affairs. El este, de asemenea, invitat principal al Centrului pentru o Nouă Securitate Americană (Center for a New American Security). În 2012, revista Foreign Policy l-a numit unul dintre Top 100 Gânditori Globali.

Următoarea lui carte, În Umbra Europei: Două Războaie Reci și O Călătorie de 30 de ani prin România și Mai Mult, este o călătorie palpitantă prin România și o analiză a forțelor ce au determinat evoluția Europei în epoca postmodernă, inclusiv imperialismul, Războiul Rece și Holocaustul.  Cartea va fi lansată la începutul anului 2016. După ce a vizitat prima oară România în anii 1970, autorul s-a reîntors în 2013 și 2014. A găsit o țară transformată într-o destinație turistică modelată de influențe vestice, dar încă în revenire de sub influența comunistă. Robert D. Kaplan va fi disponibil pentru interviuri și să răspundă la întrebări în timpul Galei de Premiere a Alianței.

  • Adrian Bejan, profesor J.A. Jones de inginerie mecanică la Universitatea Duke

După ce a dezvoltat recent Legea Constructuală a organizării și evoluției în natură, Dr. Bejan a fost clasat în topul celor 100 cei mai citați autori în inginerie din lume din 2001. A primit 18 doctorate onorifice de la universități din 11 țări. A acoperit o vastă paletă de subiecte, de la termodinamică la transferul de caldură și mecanica fluidelor. Bejan a publicat 28 de cărți și peste 600 de articole revizuite de colegi.

  • Radu Georgescu, antreprenor în software

Radu Georgescu este un antreprenor în serie în industria tech și software din România încă de la începutul anilor 1990. El este fondatorul GECAD Group, care se concentrează pe investiții în companiile software și high-tech din domeniile de software de securitate, e-commerce și tehnologii de tip cloud. El a fost implicat în crearea mai multor companii precum RAV AntiVirus, care a fost achiziționată de Microsoft în 2004, precum și Avangate, vândută unui fond privat de investiții din SUA. Pentru realizările sale a primit numeroase premii, inclusiv Ordinul Național „Steaua României” de la Președintele României în anul 2003.

Gala:

Program: 18:00-19:30 – Cocktail și socializare; 19:30-21:00 – Cina și decernarea premiilor.

Locație: Clădirea OAS, 200 17th Street, NW, Washington, D.C.  (Parcare cu valet).

Despre Alianța: Alianța susține și promovează instituții, organizații și persoane fizice române și americane prin educație, crearea de rețele de comunități și facilitarea de oportunități de care să beneficieze cetățenii din ambele țări. În acest sens, Alianța va spori și întări imaginea României în Statele Unite ale Americii, în special în rândul principalilor formatori de opinie din SUA. Membrii fondatori ai consiliului director sunt foștii Ambasadori americani în România, Mark Gitenstein și Jim Rosapepe; Dan Dimăncescu, Consulul Onorific al României la Boston; Eileen McHenry, Fundația Inocenti – Romanian Children’s Relief Fund; Chris Fontanesi, fost voluntar al PeaceCorps; Iuliana Niculescu MD, președintele Asociației Medicale Române din America, Michigan.

Pentru mai multe informații despre eveniment, pentru rezervări sau interviuri vă rugăm să o contactați pe Daniela Kammrath, Director Executiv al Alianței la dk.alianta@gmail.com sau să vizitați site-ul fundației: http://www.alianta.org.