Vizita de lucru a secretarului de stat Stejărel Olaru în Spania

35

În perioada 13-14 martie 2013, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Stejărel Olaru a efectuat o vizite de lucru în cadrul comunităţilor româneşti din Spania. Programul vizitei a cuprins întrevederi cu asociaţiile româneşti şi cu reprezentanţii cultelor religioase. În cadrul discuțiilor cu reprezentanții comunității românești a fost abordată tema proiectelor propuse de acestea pentru a fi finanțate de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

În continuarea acestei întrevederi, Stejărel Olaru s-a întâlnit cu o delegație a Bisericii Ortodoxe Române din Spania, condusă de Preasfinția Sa Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, precum și cu reprezentanți ai Bisericii Adventiste Românești din Spania și ai altor culte cu prezență puternică în cadrul comunității românești.

La finalul zilei de lucru, delegația română condusă de Olaru a avut o întrevedere cu conducerea departamentului responsabil de finanțarea programelor de integrare a străinilor din cadrul Guvernului Comunității Madrid, reprezentată de Pablo Gomez Tavira, director general pentru imigrație în cadrul Departamentului pentru Afaceri Sociale al Comunității Madrid.