Uzinele Ford din Europa își vor relua activitatea de săptămâna viitoare

Constructorul auto american Ford a anunţat că, începând din data de 18 mai, va fi reluată producţia la cele două uzine de motoare din Marea Britanie, unde activitatea a fost oprită la data de 25 martie ca urmare a pandemiei de coronavirus, ceea ce înseamnă că toate uzinele Ford din Europa vor relua operaţiunile, transmite Reuters.

Uzinele Ford de asamblare a vehiculelor din Saarlouis şi Köln din Germania, uzina de asamblare a vehiculelor din Valencia, precum şi uzina de asamblare şi uzina de motoare din Craiova, România, au reluat activitatea încă din data de 4 mai.

Anul trecut, Ford a asamblat aproximativ 1,1 milioane de motoare la uzinele sale de la Dagenham şi Bridgend din Marea Britanie, care ulterior sunt trimise către uzinele Ford din alte ţări, precum cele din Turcia şi Germania.

Constructorul auto a precizat că oricine va intra într-o uzină Ford va trebui să poarte mască şi să îi fie verificată temperatura. De asemenea, spaţiile de lucru au fost configurate pentru a permite păstrarea distanţei sociale.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford şi vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company şi urmăreşte să ocupe poziţii de top în domeniul electrificării, vehiculelor autonome şi soluţiilor de mobilitate. Ford are aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume.