Guvernul spaniol încurajează industria să-şi reia activitatea

58

Guvernul din Spania a finalizat o înțelegere cu reprezentanţii industriei, pentru a extinde schema de şomaj tehnic până la data de 30 iunie, în timp ce oferă stimulente pentru businessurile ale căror angajaţi se întorc la muncă în mod activ, relatează FT.

Ce stimulente oferă guvernul

Guvernul de la Madrid va oferi businessurilor scutiri parţiale de la plata contribuţiilor sociale, atât pentru angajaţii intraţi în şomaj tehnic, cât şi pentru cei care s-au întors la muncă. Scutirile sunt mai generoase pentru cei care îşi reiau activitatea şi cheamă oamenii la muncă, citează ZF sursa citată.

În acest context, companiile cu mai puţin de 50 de angajaţi sunt scutite de la plata a 60% din contribuţiile sociale pe luna mai, pentru angajaţii care sunt în şomaj parţial, însă guvernul oferă o scutire de 85% din contribuţii pentru angajaţii care s-au întors la muncă.

Schema de şomaj tehnic a guvernului spaniol asigură veniturile pentru 3 milioane de cetăţeni care ar fi fost concediaţi în lipsa acesteia.

Anterior, schema a fost motivată prin cadrul extraordinar conturat astăzi de criza medicală şi de măsurile de carantină – pe care guvernul a început să le elimine.

A consemnat: Zoe Stoleru Martí

Foto: EFE