Uzina Dacia revine la producţia de şase zile pe săptămână

Pentru prima dată în 2020, Uzina Dacia revine la producţia de şase zile pe săptămână, pentru a creşte producţia dar şi pentru a asigura noile măsuri de siguranţă, iar Ford România revine la producţia în trei schimburi şi în uzina de motoare, alături de cea de automobile.

Industria auto locală accelerează pe măsură ce revine şi cererea pe piaţa europeană, motiv pentru care atât Dacia cât şi Ford majorează producţia de maşini şi motoare începând cu luna septembrie.

„În prezent, pe platforma industrială de la Mioveni, activităţile se derulează normal. Ca în fiecare an, producţia în cele două uzine s-a reluat după o pauză în care au avut loc lucrări de mentenanţă şi modernizări necesare pentru noile proiecte. Toate măsurile implementate pentru protejarea sănătăţii angajaţilor, dialogul permanent cu autorităţile locale şi partenerul social, ne-au permis reluarea producţiei în condiţii de securitate. Cadenţa uzinei este de 1313 vehicule/zi, iar din această săptămână se va lucra şi sâmbăta pentru a asigura măsuri de protecţie consolidate împotriva virusului COVID-19. Nu avem angajaţi în şomaj tehnic”, au declarat oficialii Automobile Dacia. Planul companiei este de a ajunge la 1.400 de maşini pe zi în cursul lunii septembrie.