Torrent: Colocviul Coordonatorilor Nepsis MOREOM

8

1 (5) [640x480]

În perioada 18-21 februarie 2016 a avut loc la Torrent, Spania, Colocviul Coordonatorilor Nepsis MOREOM. Pe parcursul celor 3 zile lucrările evenimentului s-au desfășurat în Casa de spiritualitate, Padres Dominicos, urb. Vedat-Torrent, cu participarea mai multor preoți și tineri coordonatori veniți din următoarele țări: Belgia, Anglia, Italia, Franța și Spania.

Joi, 18 februarie a.c., după sosirea și cazarea participanților, seara a avut loc deschiderea oficială a evenimentului printr-un exercițiu de cunoaștere a participanților, urmat de prezentarea programului și introducerea temelor pentru sesiunile de vineri și sâmbătă.

Vineri, 19 februarie, după Rugăciunea de dimineață, participanții s-au împărțit în 2 grupe, A și B. Grupul A, coordonat de Gabriela Pipirig, a avut ca temă de dezbatere Comunicarea (elementele comunicării, importanța comunicării, modalități de comunicare, bariere în comunicare, transmiretea informațiilor în echipă etc), iar grupul B, coordonat de Pr. Protos. Siluan Șandor a abordat problema conflictelor, evitarea și medierea conflictelor în echipă precum și elemente legate de analiza emoțională a grupului. În a doua parte a zilei (sesiunile 4-5) grupul A a preluat tema grupului B și invers, astfel încât toți participanții au avut acces la toate informațiile legate de temele propuse.

Ziua de sâmbătă, 20 februarie, a fost dedicată chestiunilor legate de evenimentele viitoare ale Calendarului Nepsis MOREOM, Congresul Nepsis la nivel de Mitropolie, viitoarele întâlniri ale Coordonatorilor MOREOM, concluzii etc.

Evenimentul s-a încheiat duminică, 21 februarie, prin participarea la Sfânta Liturghie în sobor de preoți, săvârșită în biserica parohiei Sfântul Efrem cel Nou din Torrent. După masa de prânz participanții celui de-al treilea Colocviu al Coordonatorilor Nepsis MOREOM s-au bucurat de un program de vizită în orașul Valencia.

Pr. Vasile Pop

1 (9) [640x480]

1 (7) [640x480]

1 (3) [640x480]