Secretar de stat, Natalia Intotero continuă vizita în Serbia la Isacova şi Zajecar

Deplasarea Nataliei Intotero, în Serbia, continuă cu vizita la Biserica Ortodoxă Română din Isacova, pe Valea Moravei. Aici, delegaţia Departamentului pentru Românii de Pretutindeni a donat câteva abecedare şi materiale didactice în sprijinul cursurilor de limba română organizate de biserica din Isacova care este al doilea lăcaş de cult construit în Serbia de nord-est şi poartă hramul Sfinţilor Mucenici Montanus şi Maxima.

În continuare, echipa Departamentului pentru Românii de Pretutindeni s-a deplasat la sediul Consulatului General al României de la Zajecar, unde a participat la o întâlnire cu  Dimitrie Crăciunovici, preşedintele Mişcării Democrate a Românilor din Serbia şi cu istoricul Slavoljub Gacovici. În cadrul discuţiilor, secretar de stat, Natalia Intotero, a reiterat sprijinul Departamentului pentru iniţiative şi proiecte în beneficiul românilor din Serbia. Totodată, aceasta a subliniat încă o dată importanţa unei platforme comune de acţiune care să vizeze apărarea drepturilor etnicilor români pe întregul teritoriu al Serbiei.

Vizita în Serbia va continua la Negotin, unde delegaţia Departamentului pentru Românii de Pretutindeni va vizita Protopopiatului Ortodox Român „Dacia Ripensis” şi se va întâlni cu părintele protopop Boian Alexandrovici, cu Duşan Pârvulovici, directorul Centrului pentru Drepturile Omului din Negotin, cu Draghişa Kostandinovici, preşedintele Asociaţiei Românilor şi Valahilor „Traian“ şi cu Tihan Matasarevici, preşedintele Asociaţiei pentru cultura românilor „Dunărea” din Cladovo.