Se lansează Școala românească de weekend „Nicolae Iorga” din Castellón

Institutul Hispano Român lansează proiectul-pilot Școala românească de weekend „Nicolae Iorga” din Castellón, finanțat de către Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect să păstrăm și să promovăm valorile culturale și identitare românești pentru copiii români cu vârsta între 4 și 14 ani, din zona Castellón.

În cadrul Școlii românești de weekend „Nicolae Iorga” din Castellón se vor organizăm activități educaționale de limbă, cultură și civilizație românească, de muzică, pictură și lucru manual.

Scopul înființării Școlii românești de weekend „Nicolae Iorga” din Castellón este de a păstra limba, cultura și tradiția românească în rândul membrilor comunității de români din Castellón.

Având în vedere numărul foarte ridicat al copiilor români născuți în afara României, care nu își cunosc originile, nu știu cine a fost Mihai Eminescu, Ion Creangă, nu știu ce a însemnat Marea Unire sau nu cunosc regiunile și județele României, ne propunem ca prin intermediul atelierelor, să facem cunoscute reperele culturale românești și să păstrăm intact spiritul, originile și valorile noastre.

Contextul sanitar existent a determinat adaptarea cursurilor Școlii „Nicolae Iorga”, acestea desfășurându-se atât în formatul tradițional, cât și în format online, în funcție de evoluția situației actuale, dar și pentru a respecta toate măsurile în vigoare.

Institutul Hispano Român dorește să mulțumească pe această cale Secretariatului General al Guvernului – Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pentru sprijinul acordat, precum și partenerilor externi ai proiectului, în mod special Școlii Românești „Nicolae Iorga” din Liverpool și rețelei de școli „Nicolae Iorga” din Marea Britanie.

Activitățile noastre se vor desfășura până la jumătatea lunii decembrie a anului 2020.

Pentru informații suplimentare sau înscrieri, vă rugăm să ne scrieți la adresa de email nicolaeiorga@institutohispanorumano.org sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/scoalaromaneascanicolaeiorgacastellon/

Transmite: Institutul Hispano Român din Castellón de la Plana