Autoritățile de la Madrid vor anunța noile zone în care se vor impune restricții

Autoritățile din Comunitatea Madrid evaluează noile zone în care să se aplice restricțiile de limitare a mobilității, iar vinerea acesta vor anunța care sunt municipalitățile unde vor intra în vigoare noile măsuri restrictive, începând de luni, 28 septembrie, relatează RTVE.

Miercuri dimineața, într-o conferință de presă, ministrul adjunct al sănătății publice, Antonio Zapatero a refuzat în mod repetat să precizeze care sunt noile municipalități unde se vor impune restricții, dar a precizat că orice decizie care se va lua se va baza exclusiv pe criterii tehnice.

Obiectivul principal este de a evita închiderea Comunității Madrid și consecințele sale negative pentru „anumite activități sociale și economice; trebuie să fim atenți la măsuri”, deoarece există sectoare care „au avut de trecut o perioadă foarte grea”, a menționat Zapatero.

Cu precauție, Antonio Zapatero a subliniat în repetate rânduri, că există date despre „orizont” care sugerează că situația „se stabilizează și chiar se îmbunătățește” și este încrezător că „acest lucru va funcționa. Ceea ce facem are sens și cu siguranță vor exista rezultate favorabile”.

Pe de altă parte, Zapatero a anunțat că a solicitat oficial Ministerului Sănătății să angajeze medici din afara UE, astfel încât aceștia să poată lucra în Comunitatea Madrid.

A consemnat pentru OR: Mircea Fluieraș

Foto: EFE