S-a inaugurat Consulatul onorific al României în Galicia, cu sediul în orașul Vigo

Astăzi, 18 noiembrie 2021 a avut loc inaugurarea oficială a Consulatului onorific al României în Galicia, cu sediul în orașul Vigo, în cadrul unei ceremonii desfășurate în cadrul Asociației Oamenilor de Afaceri din Galicia (Círculo de Empresarios).

Conform unui comunicat al Ambasadei, la eveniment au participat: sub-delegatul guvernului spaniol în provincia Pontevedra, comisarul șef al Poliției Naționale din Vigo, Președintele Autorității Portuare din Vigo, Comandantul Forțelor Navale Spaniole din Vigo, Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Galicia și membri ai Corpului Consular străin acreditat în Galicia.

Ambasadorul Gabriela Dancău a precizat că deschiderea Consulatului onorific în Galicia reprezintă o oportunitate de aprofundare şi diversificare a legăturilor economice și culturale dintre România şi o regiune dinamică precum Galicia, și răspunde interesului antreprenorilor români de a face cunoscute oportunitățile de afaceri și investiții ale țării noastre în Galicia.

Ambasadorul român a adăugat că Diego Esquer Rufilanchas, consulul onorific, director teritorial al Companiei Gesvalt, a treia ca mărime din Spania în domeniul consultanței și evaluării financiare, dar și membru în comitetul director al Asociației Oamenilor de Afaceri din Galicia, va contribui la dezvoltarea relațiilor economice româno-spaniole şi la facilitarea de investiții reciproce în cele două țări.

Informaţii suplimentare:

Consulatul Onorific al României în Galicia are ca obiectiv dezvoltarea relaţiilor bilaterale româno-spaniole, în special în domeniul economic, comercial şi cultural, precum şi acordarea de asistenţă şi protecţie consulară în caz de nevoie cetăţenilor români aflaţi în circumscripţia consulară, în situaţii deosebite. Circumscripţia consulară cuprinde Comunitatea Autonomă Galicia.

Coordonatele noului oficiu consular onorific sunt următoarele:

Consulatul Onorific al României în Galicia

Adresa: Calle Velásquez Moreno 29, p.3

E-mail: dmesquer@gmail.com

Consul onorific: Domnul Diego Esquer Rufilanchas

Mai multe informaţii privind consulatele onorifice sunt disponibile aici: http://www.mae.ro/node/1871

Foto: Ambasada României în Regatul Spaniei