Românii din Parets del Vallès au sărbătorit Ziua Națională alături de moldoveni de peste Prut stabiliți în Catalonia

1 [1280x768] [640x480]

Asociația pentru Difuzarea Culturii Românești din Parets del Vallès, provincia Barcelona/Comunitatea Autonomă Catalonia a organizat pe data de 29 noiembrie, începând cu orele 17:00, în «Sala de la Cooperativa», pentru al șaselea an consecutiv, evenimentul “La mulţi ani România”, cu ocazia Zilei Naționale a României.

La eveniment au participat artiști de la postul de televiziune Favorit TV din România: Mihaela Coman, Andreea Ciupe și Vasi Cărăbuț, care, împreună cu tineri talentați din Catalonia: Corina Mirea (vioară), Bianca Buldum (poezie), Elena Buldum (poezie şi voce), Oana Mezea (muzică ușoară), Gabriela Furtună (colinde), Carla Mezea în vârstă de doar 5 ani, și Octavian Purcărea (tânărul care anul trecut a obținut diploma de excelență la vioară la festivalul internațional “Propatria” de la Roma), au oferit publicului prezent un adevărat spectacol.

În acest an, la sărbătorirea Zilei Naționale a României din Parets del Vallès, au participat și invitați din Republica Moldova stabiliți în Catalonia, consulul onorific al Moldovei şi asociaţiile: „Eşti Moldova” şi „Moldoveni  în Catalonia”.

Angela Mocanu, prin cântecele sale, ne-a reamintit de Grigore Vieru, Ion şi Aldea Teodorovici, iar Anatol Eremciuc Baghici – un maestru al acordeonului, a interpretat diverse piese celebre.

2 [1280x768] [640x480]

A avut loc și o tombolă cu premii oferite de Magazinele MercatromDIGI Mobil, Gerovital, Atlassib, Restaurantul Transilvania, în calitate de colaboratori ai evenimentului și multe alte surprize pregătite de către organizatori.

La finalul evenimentului, cei prezenți au degustat produse tradiţionale româneşti  şi vin fiert.

Mulţumim și pe această cale tuturor pentru participare, și nu în ultimul rând reprezentanților consulatului României în Barcelona, primăriei din Parets del Vallès, consulatului  Republicii Moldova, colaboratorilor noștri, Valles Vision TV și  TVR Internaţional, tuturor celor care au avut plăcerea să petreacă împreună cu noi, de Ziua Națională a României.

TransmiteStela Vidrașcu – Președinte / Asociația pentru Difuzarea Culturii Românești din Parets del Vallès (Barcelona).

Nota redacției:

Asociația pentru Difuzarea Culturii Românești din Parets del Vallès (Barcelona) a fost nominalizată pentru Premiile de Excelență „Mihai Eminescu” 2016, în cadrul Galei de premiere a Campaniei „Noi susținem excelența!”, ce se va desfășura în perioada 15 – 17 ianuarie 2016 în Benidorm / Provincia Alicante.