România finalistă la “europene” și “mondiale”

La finalul săptămânii trecute dansatorii sportivi români au fost angrenați în noi competiții de talie mondială, evoluția lor fiind la cel mai înalt nivel, primind aprecieri din partea specialiștilor din forul mondial al dansului sportiv, World Dance Sport Federation (WDSF). În primul rând, la Chișinău a avut loc Campionatul European de Tineret la secțiunea dansurilor Latino-Americane ediția 2019, la care perechea noastră Eric Nițu-Antonia Iosub a reușit calificarea în finală ocupând locul IV în ierarhia europeană, se menționaează într-un comunicat.

A două reușită românească s-a consemnat la Berlin, Germania, unde s-a desfășurat ediția 2019 a Campionatului Mondial de Seniori I la secțiunea dansurilor Standard. La această competiție perechea formată din Adrian
Nedelcu și Nicoleta Nedelcu a reușit o performanță de invidiat, calificându-se în finală și ocupând locul VI mondial după o confruntare cu alte 191 de perechi din 25 de țări.

Aceste victorii întăresc încă odată progresul dansului sportiv românesc și demonstrează că România este una din cele mai puternice națiuni în dansul sportiv mondial. Aceste rezultate se alătură altor reușite ale sportivilor noștri care de nenumărate ori au câștigat campionate europene și mondiale, această disciplină fiind una de vârf și chiar reprezentativă pentru sportul românesc.

A consemnat: Dan Marina