Madrid: Reuniune de lucru pe tema noii procedurii electorale aplicabilă alegerilor parlamentare din 2016

1 [800x600]

Sâmbătă, 14 mai 2016, a avut loc, la convocarea Ambasadei României la Madrid, o întâlnire de lucru cu reprezentanții comunității românești din circumscripția Secției Consulare a Ambasadei, în cadrul campaniei de informare pe care Ambasada o desfășoară pentru difuzarea cât mai amplă a noutăților legislative și procedurale privind desfășurarea alegerilor parlamentare din toamna anului 2016.

Ambasada a fost reprezentată de diplomatul responsabil de problematica comunității românești din Spania, Magdalena-Denisa Lungu, consilier diplomatic, și de diplomatul responsabil de relația cu mass-media, Ionuț Marian Vâlcu, viceconsul.

Din partea comunității au participat reprezentanți ai mediului asociativ, profesori LCCR și reprezentantul bisericii penticostale române din Spania.

În cadrul reuniunii au fost abordate aspectele relevante privind noua procedură electorală, importanța înscrierii în Registrul Electoral, s-a răspuns tuturor întrebărilor și s-au clarificat aspectele neînțelese ale noilor norme procedurale; de asemenea, s-a discutat cu privire la organizarea unor întâlniri în teritoriu în scopul prezentării membrilor comunității române a noilor posibilități de exprimare a votului și a pașilor procedurali ce trebuie parcurși pentru valorificarea acestor noilor mijloace de exercitare a dreptului de vot.
Participanților le-au fost distribuite materiale informative (pliante, afișe, formulare de cereri de înscriere în Registrul Electoral).