Reacţia presei din Spania după finala Mondialului pierdută în faţa Olandei

Spania a pierdut dramatic finala Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia, scor 29-30 în fața Olandei, o finală care s-a decis printr-o lovitură de la 7 metri greșit acordată de surorile gemene din Franța, Charlotte și Julie Bonaventura.

Pentru a rememora evenimentele, când mai erau doar 8 secunde de atac pentru Olanda, Hernandez s-a opus unei repuneri rapide a balonului în joc de către portărița Wester, făcând un baraj cu mâinile ca la volei, în fața careului de 9 metri însă nu în interiorul acestuia, așa cum greșit au interpretat arbitrele din Franța.

Reluările TV au arătat clar că sportiva spaniolă se afla în afara semicercului de 6 metri, având voie să o încurce pe portărița batavă.

După această decizie, presa iberică a atacat dur poziția arbitrelor, iar cotidianul Marca s-a grăbit să titreze pe prima pagină a ediției sale online: „Scandal! Arbitrele fură aurul Spaniei!”.

Și cotidianul AS vorbește de furt, notând: „au fost 10 secunde dramatice și controversate. A urmat o decizie dubioasă, chiar cu suspiciune de hoție, când s-a acordat aruncarea de la 7 metri în favoarea Olandei, fără ca faza să fie analizată la reluări”, mai adaugă presa spaniolă.

De asemenea, El Mundo Deportivo notează pe prima sa pagină: „În cel mai crud mod posibil”, referindu-se la modul dramatic în care au pierdut printre degete ibericele medalia de aur.

Surorile Bonaventure nu se află la prima „decizie dubioasă” de acest gen. În 2012, în finala pentru aurul olimpic, ele au dezavantajat clar Muntenegru în disputa cu Norvegia.

Citește și