Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, în top 10 cele mai frumoase târguri din Europa

Organizaţia European Best Destinations (EBD) a anunţat care este cel mai frumos târg de Crăciun din Europa, titlu atribuit pe baza voturilor a sute de pasionaţi de călătorii din întreaga lume. Cu 14.442 de voturi, târgul de Crăciun din Cluj-Napoca se clasează pentru al doilea an consecutiv, în top 10 al târgurilor de Crăciun.

Târgul de Crăciun din Budapesta a fost desemnat cel mai frumos din Europa, pe baza a 289,714 voturi din 116 ţări, potrivit Forbes. „Situat în inima Budapestei, în Piaţa Sf. Ştefan, acest târg de Crăciun atrage vizitatori din întreaga lume, care experimentează un moment de magie pură într-o atmosferă deosebit de plăcută. Este un târg care îmbină tradiţionalul cu modernul, autentic şi uimitor, oferind toate ingredientele pentru ca oamenii să se simtă minunat“.

În topul realizat de organizaţia European Best Destinations se află, pe locul 8, târgul de Crăciun din Cluj-Napoca.

„Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca este cel mai frumos din România, iar în ultimii ani turiştii l-au plasat mereu în topul preferatelor din Europa. Ce descrie cel mai bine spiritul acestui târg? Celebrarea ideei de familie. Este un loc prietenos şi distractiv pentru întreaga familie. Intri într-o lume feerică amplasată într-un loc foarte frumos şi păzit de maiestuoasa biserică Sf. Mihail. Căsuţele de un alb imaculat îţi încântă privirea şi găzduiesc cele mai uimitoare produse. Gheaţa scânteietoare a patinoarului vă îmbie la o tură în jurul statuii impozante a lui Matei Corvin. În fiecare seară se cântă colinde care îţi oferă o doză din spiritul Crăciunului“, notează realizatorii topului.

Top 10 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

1. Budapesta (Ungaria)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Viena (Austria)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Gdansk (Polonia)

4. Bruxelles (Belgia)

5. Montbeliard (Franţa)

6. Basel (Elveţia)

7. Metz (Franţa)

8. Cluj-Napoca (România)

9. Valkenburg (Olanda)

10. Novi Sad (Serbia)