Președintele României – Klaus Werner Iohannis va efectua o vizită oficială în Spania

27

klaus_iohannis_86155200

Președintele României – Klaus Werner Iohannis va efectua o vizită oficială în Spania – una dintre țările cu cele mai mari comunități de români -, în perioada 12 – 14 iulie 2015.

Aceasta este prima vizită a preşedintelui Iohannis în Peninsula Iberică de la preluarea mandatului.

În cele trei zile în care se va afla în Spania președintele Klaus Iohannis are stabilite întrevederi cu regele Felipe al VI-lea, cu premierul Mariano Rajoy şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti.

Duminică, 12 iulie, la orele 19:00 (ora Spaniei), la Madrid – Aeroportul Barajas, va avea loc întâmpinarea preşedintelui României în cadrul unei ceremonii militare.

Luni, 13 iulie, Klaus Iohannis va avea o reuniune de lucru cu Regele Felipe al VI-lea la Palatul Zarzuela și o reuniune de lucru cu premierul Mariano Rajoy, ocazie cu care va avea loc și o conferință de presă.

Regii Spaniei vor oferi un dejun oficial la ora 14:15 la Palatul Regal, în onoarea Președintelui României – Klaus Werner Iohannis și a soției sale.

Marti, 14 iulie, la ora 12:30 vizita de lucru a preşedintelui Klaus Iohannis în Spania se va finaliza cu o reuniune de lucru a acestuia cu Președintele Senatului, Pio García Escudero, la sediul Senatului spaniol.

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Madrid este cu atât mai importantă cu cât, la scrutinul din noiembrie 2014, cei mai mulţi români din străinătate care s-au prezentat la vot au fost din Italia și Spania.