Preşedintele american Donald Trump a reconfirmat interesul pentru cooperarea bilaterală cu Spania

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat angajamentul faţă de NATO şi interesul pentru cooperarea bilaterală cu Spania, în cursul unei convorbiri telefonice cu premierul spaniol Mariano Rajoy, relatează agenţia de ştiri EFE.

Donald Trump şi Mariano Rajoy au discutat timp de 15 minute pe marginea unor teme de interes comun, inclusiv despre eforturile necesare pentru eliminarea reţelei teroriste Stat Islamic, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Preşedintele american şi-a reiterat angajamentul faţă de NATO, dar a subliniat şi că este important ca toţi membrii organizaţiei să contribuie la cheltuielile de securitate.

Cei doi lideri au căzut de acord să coopereze strâns în ceea ce priveşte securitatea, economia şi lupta împotriva terorismului, se mai arată în comunicatul Casei Albe.

Premierul Rajoy şi-a exprimat dorinţa de a dezvolta relaţii bune cu noua administraţie de la Washington, iar preşedintele Trump s-a arătat foarte interesat de starea curentă a economiei spaniole, potrivit unui comunicat al Guvernului de la Madrid.