Omagiu poetului Mihai Eminescu

Asociația ARIPI din Alicante a organizat sâmbătă, 22 ianuarie a.c., un eveniment omagial cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, și 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Acțiunea s-a desfasurat la Sediul Universității Alicante din centrul orașului și a beneficiat de prezența domnului Dragoș Viorel Țigau, șeful oficiului consular român de la Castellón de la Plana. La evenimentul omagial au participat membri ai asociației ARIPI, școala de limba română (Proiect finanțat de MRP), studenți Erasmus din România și profesori din cadrul universității.

După un mini-recital interpretat de către Maria Brudan, violonistă și profesoară de muzică, lectură în limba română și spaniolă realizată de elevi de la școala de limba română și tradusă de Cătălina Iliescu, evenimentul s-a finalizat cu un concurs de traducere lansat pentru poezia „Și dacă…” de Mihai Eminescu.

Participanții, studenți la Traductologie – secția română au recitat versiuni în spaniolă, care au emoționat publicul prezent și invitații. În cadrul manifestării s-a marcat și momentul Unirii Principatelor Române, și desigur, toți invitații s-au prins într-o mare horă.