Noi măsuri privind controlul sanitar al aeroporturilor din Insulele Baleare și Canare înainte de Paște

Controalele sanitare s-au intensificat pe aeroporturile celor două arhipelaguri spaniole, Canare și Baleare. Având în vedere prognozele unei „sosiri masive” a turiștilor și mișcările inter-insulare ale locuitorilor pentru a petrece sărbătorile de Paște, autoritățile autonome respective au intensificat examinarea documentației necesare călătoriei, relatează tourinews.es/.

În cursul săptămânii trecute, Insulele Baleare au anunțat că, controlul PCR al pasagerilor internaționali va fi consolidat, efectuând verificarea documentației asupra tuturor călătorilor, fără excepție. Pentru acest control mai mare, External Health și-a consolidat forța de muncă pe aeroporturile din Baleare cu 15%.

Toți pasagerii internaționali care au ajuns pe insule în ultimul weekend – 7.913 la Palma (Mallorca) și 107 la Ibiza – s-au dovedit a fi negativi pentru Covid-19.

În ceea ce privește insulele Atlanticului, agenții Poliției Naționale și-au intensificat zelul în control pentru a certifica că, pasagerii posedă documentația necesară pentru a călători. Au cerut chiar și documentație suplimentară, potrivit El Día.

Pasagerii de la Aeroportul Tenerife Nord de la Laguna au denunțat că li s-a cerut o justificare (medicală sau de serviciu) pentru a pleca, ceea ce a provocat cozi lungi și întârzieri în timpul zilei de luni, 22 martie.

În prezent, Fuerteventura, Gran Canaria și Tenerife sunt la nivelul 3, ceea ce înseamnă că excursiile către și de la acestea sunt permise numai din motive justificate (reglementările se vor schimba în timpul Săptămânii Sfinte). Cu toate acestea, după cum a declarat consilierul Sebastián Franquis, „nu este necesar un certificat de companie” și este suficientă doar o declarație responsabilă.

În perioada 26 martie – 9 aprilie, toți pasagerii care călătoresc între insule trebuie să depună o declarație responsabilă. În plus, pentru călătoriile pentru vacanță sau agrement, va fi necesar un test de diagnostic activ negativ (PCR, test rapid de antigen sau TMA), efectuat cu 72 de ore înainte.

A consemnat: Mircea Fluieraș

Foto mallorcadiario.com