Muzicianul Claudiu Şarpe promovează Craiova 2021

claudiu sarpe [640x480]

Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021

 Proiectul Craiova 2021 are susţinători şi peste graniţele ţării. Claudiu Şarpe, unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni din Diaspora a decis să promoveze proiectul Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021 publicului său de pretutindeni.

Muzician şi compozitor stabilit în Olanda, originar din Cetatea Băniei, Claudiu Şarpe este unul dintre artişii de renume care a ales să promoveze proiectul Craiova 2021 românilor stabiliţi în Europa.

«Avem bucuria să avem susţinători şi în străinătate. Claudiu Şarpe, un artist născut la Craiova, şi-a exprimat dorinţa să ne promoveze oraşul şi proiectul cu care candidăm la titlul de capitală europeană a culturii peste hotarele ţării. Pentru a avea o vizibilitate cât mai mare şi în rândul Diasporei, am decis, de comun acord cu muzicianul Claudiu Şarpe, ca prin intermediul evenimentelor și al partenerilor săi media să devină susţinătorul proiectului Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021 pe plan internațional», a declarat Antoniu Zamfir, preşedinte al Asociaţiei Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021 (ACCEC 2021).

Primul eveniment internaţional la care ACCEC 2021 va fi parteneră muzicianului originar din Craiova este concertul „Claudiu Şarpe & Friends”, ce va avea loc pe data de 12 septembrie 2015, la un castel prestigios (Kasteel Flora) din Belgia, invitaţii săi fiind Trupa Compact, pianistul rus Lyuben Gordiievski şi solistul vocal Mihai Imbarus. “Decizia pe care am luat-o, de a susţine şi promova proiectul Craiova 2021, a venit ca un lucru absolut firesc după ce am observat că oraşul meu de suflet, Craiova, a devenit un centru cultural, un loc în care orice artist, atât din ţară cât şi din străinătate, poate veni cu convingerea că reprezentaţia sa este găzduita de un oraş viu şi frumos conturat, atât din punct de vedere artistic, cât şi architectural”, a precizat Claudiu Şarpe.

Această primă colaborare va fi liantul întoarcerii muzicianului pe scena artistică din Bănie, după o perioadă de 23 de ani de absenţă. “Vom avea mai multe proiecte împreună. Unul dintre acestea se va concretiza în compunerea, de către Claudiu Şarpe, a unei lucrări muzicale ce ar putea deveni imnul Craiovei, dacă membrii Consiliului Director al Asociaţiei Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021 vor decide astfel”, a mai menţionat Antoniu Zamfir, preşedintele ACCEC 2021.

Craiova a dat scenei naționale și internaționale artiști de mare calitate, unul dintre aceștia fiind și muzicianul Claudiu Șarpe. Născut în sânul unei familii iubitoare de muzică şi artă, Claudiu Şarpe a colaborat cu diverse grupuri muzicale din Craiova, cum ar fi Hazard, Redivivus, Sfinx Experience, dar şi alături de alte nume sonore ale muzicii românești, precum Zoia Alecu, Gabriel Cotabiţă, Laurenţiu Cazan, Crina Mardare, Mişu Cernea, Paul Ciuci (actualmente, trupa Compact), Cristi Crețu (actualmente, Horia Brenciu Band) și alții.

În anul 1993, Claudiu Șarpe decide să părăsească România, stabilindu-se în Olanda, unde a devenit, în scurt timp, cetățean cu drepturi depline. Pe plan internaţional, muzicianul craiovean a colaborat cu artişti recunoscuţi precum Michel Camilo, Chucho Valdez, Eddie Floid, Anthony Jackson, Edna, componentă a cunoscutei formații muzicale Boney M, etc.

A performat pe scene din Franța, Belgia, Germania, Spania, Cuba, Republica Dominicană. Stilul muzical al lui Claudiu Şarpe este cel al boleroului cubanez, un stil hispano-american, pe care, din acest an, prin parteneriatul cu Craiova 2021, îl va aduce în atenția publicului român, în special celui craiovean.

 

 

 

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.