Muzeul de Istorie Militară din Valencia găzduiește expoziția „România în Primul Război Mondial”

36

Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Muzeul de Istorie Militară din Valencia, Consulatul României la Castellon de la Plana, Muzeul Național de Istorie a României și sub patronajul Ambasadei României în Regatul Spaniei, organizează la Muzeul de Istorie Militară din Valencia, în perioada 12 septembrie-14 octombrie 2018, expoziția „România în Primul Război Mondial”.

Expoziția este organizată cu ocazia Centenarului Primului Război Mondial și a Centenarului Marii Uniri, și prezintă pas cu pas istoria războiului și unificarea națiunii române, cu ajutorul fotografiilor, documentelor și obiectelor expuse care prezintă oameni, locuri și fapte.

Printre exponatele prezentate publicului valencian vor fi: brevete pentru diferite distincții acordate unor cetățeni români și străini precum „Ordinul Steaua României”, „Crucea Comemorativă a Primului Război Mondial”, „Medalia Virtutea Militară clasa a II-a”; Cască tip „Adrian”, livrete militare, barete, medalii, decorații românești acordate, atât militarilor cât și civililor, în timpul Marelui Război dar și după încheierea acestuia, reviste ori publicații din epocă.

Colecția Herranz-Teodorescu aparţine unei familii mixte, româno-spaniole, pasionate de istoria României și cuprinde peste 500 de piese din secolele XIX şi XX.

Pe lângă informaţia legată de Primul Război Mondial, această expoziție încearcă să transpună vizitatorul în perioada respectivă, prezentându-i de asemenea o documentație fotografică cu evenimentele importante, permiţându-i astfel acestuia să cunoască realitatea vieții din timpul Marelui Război.

Mai multe detalii, găsiți aici:

http://www.icr.ro/madrid/expozitia-romania-in-primul-razboi-mondial-la-muzeul-militar-din-valencia