MoneyGram: În 2015, românii din străinătate au trimis în țară 3,2 miliarde de dolari

dollars

În anul 2015, muncitorii români care lucrează în străinătate au trimis în ţară 3,2 miliarde de dolari prin sistemele de transfer bancar, arată o raportare a MoneyGram.

„Anul trecut, românii au trimis în ţară în jur de 3,2 miliarde de dolari. Lucrul acesta ajută pe de-o parte familiile persoanelor care sunt plecate în afara ţătii, cât şi economia din ţară. Dacă vă întrebaţi, în medie, ce sume trimit românii către familiile rămase în ţară, ei bine, este o medie pe care noi o vedem. În jur de 350 de euro pe trimitere, adică ele variază în funcţie de fiecare persoană cât trimite acasă către cei dragi„, a declarat Pete Osher, preşedintele MoneyGram pe Europa.

Miercuri a fost lansat un nou sistem, prin care se pot trimite sau primi bani, ce permite atât clasicul transfer “cash-to-cash”, cât şi introducerea fondurilor trimise într-un cont bancar existent (cash-to-account). Avantajul este că banii ajung în cont şi pot fi accesaţi de la orice fel de bancomat.

“Aceste servicii sunt foarte la îndemână pentru clienţi ce trimit bani din ţări precum Spania, Italia sau Marea Britanie, de unde am observat că se trimit cei mai mulţi bani către România”, a declarat Pete Osher.