Avocatul Alexandru Lazăr desemnat de către Xavier Pascual Fuertes să-l reprezinte în contractul de selecționer al naționalei de handbal masculin

51

alex

Alexandru George Lazăr, partener IntLaw Abogados y Consultores – Barcelona, este avocatul în care Xavier Pascual Fuertes și-a pus încrederea pentru a-i negocia contractul pentru postul de antrenor al echipei naționale de handbal masculin a României.

Xavier Pascual Fuertes, antrenorul echipei de handbal a FC Barcelona încă din 2009 (alături de care a câștigat 31 de titluri) este din această  săptămână și noul selecționer al lotului național de seniori al României. Pascual a semnat cu Federația Română de Handbal un contract valabil pentru patru ani, al cărui obiectiv îl reprezintă pregătirea strategiei de dezvoltare a handbalului național masculin și calificarea la următorul ciclu olimpic, Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo.

Competiția din handbalul masculin la nivel internaţional pentru un selecționer de top este cunoscută ca fiind mai acerbă decât în handbalul feminin. În toată perioada în care F.R.H. a tratat cu Xavier Pascual pentru a-l numi selecţionerul naţionalei masculine, interesele tehnicianului au fost reprezentate de către avocatul Alexandru George Lazăr și echipa de juriști condusă de acesta.

Alexandru George Lazăr este partener în cadrul casei spaniole de avocatură IntLaw Abogados y Consultores, unde coordonează dezvoltarea departamentelor de Corporate Compliance şi pe cel al Relaţiei cu Europa Centrală şi de Est. Implicarea sa constantă în consolidarea relațiilor bilaterale româno-spaniole, premiile internaționale, respectiv parcursul lui profesional și academic din Spania l-au remarcat, determinându-l pe Pascual să îi încredințeze protejarea intereselor sale în această operațiune de sports law.

„Îi mulțumesc lui Xavier pentru încrederea acordată. Când vine vorba de contracte sportive, definitivarea lor nu este ușoară, dar în cazul acesta s-a dat dovadă de un profesionalism desăvârșit din partea F.R.H., ceea ce a dus la materializarea acordului” a afirmat avocatul român.

„Naționala de handbal masculin intră pe mâini bune! Trebuie să mărturisesc că în cariera personală de avocat, momente precum acesta, în care pot să contribui la o mai strânsă legătură între cele doua țări – România și Spania – reprezintă inspirația muncii pe care o depun continuu în ultimii ani.” a mai adăugat Alexandru George Lazăr.

Video: http://stiri.tvr.ro/xavier-pascual-fuertes-noul-antrenor-al-echipei-nationale-de-handbal-masculin_75022_video_119665.html#view

Xavier Pascual Fuertes este noul antrenor al echipei naţionale de handbal masculin

Xavier Pascual Fuertes, născut la 8 martie 1968, fost jucător al FC Barcelona și antrenor al acestei echipe din 2009, câștigător de două ori al Ligii Campionilor EHF,  a semnat contractul prin care devine antrenor principal al lotului național de Seniori și va fi responsabil de pregătirea „Strategiei Naționale de Dezvoltare a Handbalului Național Masculin” pentru următorul ciclu olimpic.

Obiectivul principal al acestui parteneriat îl reprezintă calificarea la Jocurile Olimpice, Tokyo, 2020.

„Sunt încântat să anunț începerea parteneriatului între F.R.H. și Xavier Pascual Fuertes. Acesta va fi antrenorul echipei naționale masculine de handbal în următorul ciclu olimpic, rămânând în continuare antrenorul echipei F.C. Barcelona. Consider că asocierea dintre F.C. Barcelona și Handbalul Românesc este de bun augur și garantează seriozitatea și profesionismul acestui proiect. Dorința noastră este ca „Pasqui”, împreună cu o echipă de antrenori români, să elaboreze o strategie de dezvoltare unitară a handbalului masculin. Bine ai venit, Pasqui și Hai, România!” a declarat preşedintele F.R. Handbal, Alexandru Dedu.