Ministrul delegat Angel Tîlvăr: Votul este un drept esențial al cetățenilor români

angel_tilvar

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, salută inițiativa Comisiei Comune a Camerei Deputaților și a Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale de a include printre obiectivele sale prioritare adoptarea unor măsuri menite să contribuie la asigurarea exercitării dreptului de vot al românilor de peste hotare.

“Doresc să salut inițiativa membrilor celor două Camere, reuniți în cadrul Comisiei comune pentru noul cod electoral, de a identifica soluții legislative care să permită exercitarea dreptului de vot pentru toți românii de peste hotare. Votul este un drept esențial al cetățenilor români, iar realitățile de azi, când milioane de români beneficiaza de dreptul la liberă circulație, solicită instrumente noi și un cadru normativ modern, care să permită exprimarea acestui drept fundamental fără nicio dificultate. În calitate de ministru delegat, dar și de parlamentar, îmi exprim întreaga susținere față de acest demers și mă bucur că agenda parlamentară acordă o atenție specială dreptului la vot al românilor .” a precizat demnitarul român.

Informații suplimentare:

Prima ședință de lucru a Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale a fost convocată miercuri, 14 ianuarie 2015. Punctele aflate pe ordinea de zi au fost adoptarea Regulamentului de funcționare a Comisiei și a principiilor care stau la baza elaborării cadrului legislativ în materie electorală.