Masca devine obligatorie și în Belgia

Belgia ia măsuri suplimentare de siguranță după ce relaxarea a adus o creștere a cazurilor de coronavirus. De sâmbătă, 25 iulie, masca este obligatorie în toate locurile aglomerate, inclusiv în cele deschise – artere comerciale, târguri, piețe, terasele hotelurilor, barurilor și restaurantelor.

Anunțul a fost făcut de premierul Sophie Wilmès, care susține că preferă să nemulțumească oamenii acum, preventiv, decât să regrete toată lumea mai târziu, dacă situația devine incontrolabilă.

Totuși, clienții pot sta fără măști la masă, acolo unde sunt localuri deschise. Trebuie, în schimb, să-și lase datele personale la recepție, dacă va fi nevoie să fie contactați în cazul unei anchete epidemiologice.

Măștile erau deja obligatorii în Belgia din 11 iulie, dar în spații închise – magazine, cinematografe, muzee, lăcașuri de cult și în mijloacele de transport în comun.

Belgia, o țară cu circa 11 milioane de locuitori, are aproape 10 mii de morți din cauza COVID-19 și aproape 65 de mii de cazuri confirmate de infectare.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.