Spania înăspreşte din nou restricţiile

Noi focare de Covid-19 continuă să apară în Spania. Autorităţile restrâng activităţile sociale și recomandă comportamente responsabile, impunând purtarea măştii în toate locurile publice în cea mai mare parte a ţării, relatează AFP.

Autorităţile regionale iau măsuri tot mai drastice pentru a preveni apariţia unor noi focare de Covid-19, precum purtarea măştii, închiderea localurilor pe timp de noapte sau limitarea deplasărilor populaţiei. În localitatea Totana, din regiunea Murcia, 55 de persoane au fost confirmate pozitiv în ultimele ore, toate având în comun prezenţa într-un club de noapte, precizează EFE.

Guvernul regional a anunţat plasarea în carantină a acestei localităţi cu 32.000 de locuitori, care este unul dintre focarele majore de coronavirus din Spania. Localnicii sunt obligaţi să rămână în case, ieşirile fiind permise numai pentru procurarea de alimente sau medicamente. Ieşirea şi intrarea în oraş sunt de asemenea interzise.

De asemenea, autoritățile încearcă să împiedice orice fel de evenimente şi reuniuni unde se adună multă lume, deoarece mai multe dintre focare îşi au originea în astfel de aglomerări, fiind închis inclusiv accesul pe unele plaje aglomerate.

În Benidorm, una dintre cele mai renumite stațiuni de plajă din Spania, începând cu data de 24 iulie, se vor aplica măsuri speciale pe plaje, astfel încât toți turiștii să beneficieze de nisip, soare și apă, în condiții de siguranță, scrie elperiodic.com.

În Barcelona, măsurile deja aplicate pentru limitarea răspândirii Covid-19 în zona metropolitană, au fost extinse şi în alte două localităţi. Au fost interzise grupurile mai mari de zece persoane, restaurantele şi barurile pot funcţiona cu maxim jumătate din locuri ocupate, localurile nocturne au fost închise, la fel şi teatrele şi cinematografele, iar vizitele în căminele de bătrâni sunt interzise. Populaţiei i s-a recomandat să iasă din case numai pentru activităţi indispensabile

Ministerul spaniol al Sănătăţii a raportat 730 noi cazuri de Covid-19, cel mai ridicat bilanţ al îmbolnăvirilor după încheierea stării de alertă, pe 21 iunie. În prezent în ţară sunt 224 de focare active, cele mai afectate fiind regiunile Aragon şi Catalonia, precizează agenţia EFE.

Foto: AFP

A consemnat: Zoe Stoleru Martí