Madrid: Finalizarea cursurilor celei de-a doua serii de mediatori sociali romi români

1 [640x480]

Joi, 16 iunie 2016, Ambasada României la Madrid a participat, prin intermediul diplomatului responsabil cu comunitatea română, la ceremonia de înmânare a diplomelor de absolvire a cursului de formare de mediatori sociali pentru așezământul El Gallinero din Comunitatea Madrid.

Opt romi, dintre care șapte de cetățenie română, au finalizat cursurile organizate de Asociația Barró, subvenționate de Primăria Madrid și Ministerul Sănătății, Serviciilor Sociale și Egalității. Proiectul social vizează formarea profesională a romilor de origine română și angajarea acestora pentru a interveni în zonele vizate în domenii ca violența și discriminarea de gen, sănătate, școlarizare, calificarea forței de muncă și locuințe.

La eveniment au participat directoarea Direcției pentru Persoane în Vârstă, Atenție Socială și Incluziune Socială, dna. Marisol Frias, și un reprezentant al Ministerului Sănătății, Serviciilor Sociale și Egalității. La finalul ceremoniei s-a alăturat și viceprimarul Marta Higueras pentru o fotografie „de familie”.
Reprezentantul misiunii a subliniat importanța muncii de mediator social și rolul pe care pot să-l aibă proaspeții absolvenți în colonia de romi români din zona El Gallinero. Dând asigurări că misiunea diplomatică de la Madrid sprijină proiectul și va întreprinde tot ceea ce atribuțiile legale permit pentru derularea procesului de integrare socială a persoanelor de cetățenie română, a felicitat absolvenții și le-a transmis mult succes în activitatea viitoare.
Reprezentantul Primăriei, dna. Marisol Frias, a afirmat că a fi mediator înseamnă a avea vocația de a facilita apropierea unora de altora, de a fi interpret și punte între autorități și cei aflați în risc de excluziune socială.