43 de studenţi din Republica Moldova participă la un stagiu de formare la Bucureşti

elevi2

Pentru al treilea an consecutiv, studenți din Republica Moldova care se specializează în istorie și arhitectură participă la tabăra de istorie, cultură și civilizație românească organizată sub genericul „Convergențe culturale”. Activităţile din cadrul taberei au loc la Bucureşti în perioada 21 – 24 iunie 2016.

Proiectul „Convergențe culturaleTabără de istorie, cultură și civilizație românească, ediția a III-a” este derulat de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova şi se va axa pe activități interactive: vizite – tur la muzee, documentare în teren, întâlniri formale și informale cu specialiști din domeniul cultural și prelegeri.

Evenimentul are drept scop promovarea valorilor culturale româneşti, prin componentele de civilizaţie şi istorie, în rândul tinerilor din Republica Moldova care studiază istoria și arhitectura şi va face cunoscute aspecte diverse din istoria românilor, stiluri arhitecturale româneşti  și portrete ale unor personalități marcante ale istoriei şi arhitecturii românești, în vederea înțelegerii, folosirii și păstrării moștenirii istorice şi culturale a poporului român.