Madrid: Festivalul de Artă „Delicias con Arte” desfășurat la Museo de Ferrocarril

George Gabriel Bologan, ambasadorul României în Regatul Spaniei a participat la prima ediție a Festivalului de Artă „Delicias con Arte”, care se desfășoară la Museo de Ferrocarril din Madrid, în perioada 26 – 29 mai 2022.

Evenimentul reunește lucrări a peste 100 de artiști, debutanți și consacrați, din 30 de țări și oferă un program amplu de activități, precum ateliere pentru copii și adulți, concursuri, concerte, prezentări de modă și conferințe.

Târgul cuprinde peste 50 de standuri în care lucrările de artă pot fi admirate într-un spațiu unic oferit de muzeu, în vechea Gară Delicias (inaugurată în 1880), printre vagoane și locomotive de epocă, care la rândul lor sunt obiecte de artă aparținând patrimoniului istoric al căilor ferate naționale spaniole.

Festivalul de Artă „Delicias con Arte” oferă un spațiu de promovare a universităților și centrelor de specialitate de prestigiu din Spania, care pun la dispoziția publicului programe de formare în toate disciplinele artistice și prezintă totodată, lucrări artistice valoroase ale studenților și profesorilor lor.

Standul României, organizat cu sprijinul artistei Elena Ninerică și al Asociației Itaca, coordonată de directorul Gorgonio Sanjuan, a beneficiat de lucrările artiștilor plastici Roxana Irimia, Florin Anghel și Paul Stoica.

O prezentare de modă a fost oferită de către artista Anda Mănescu, designer vestimentar, care îmbină tradiția străveche a cusutului costumelor populare românești, pentru a crea costume moderne, apreciate de generația tânără, punând în valoare esența tradiției bogate a poporului român.

Acordurile de neuitat ale celebrei formații Phoenix au răsunat prin vocea Elenei Ninerică, artistă care, împreună cu micii chitariști ai Clubului Copiilor, organizat în fiecare sâmbătă la Ambasada României în Regatul Spaniei, a oferit un frumos program artistic numerosului public aflat în incinta muzeului.

Pe parcursul participării la evenimentul cultural, ambasadorul român a fost permanent însoțit de José Carlos Domínguez Curiel, directorul general al muzeului, iar împreună au stabilit viitoare colaborări culturale, în care talentul și arta românească vor găsi un cadru de exprimare unic și plin de simboluri în arealul cultural madrilen.

Comunicat și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei