Piaţa de croaziere a înregistrat o creştere de 9% – Românii vor cumpăra călătorii de 4,2 milioane euro

croaziere

Românii vor cumpăra în acest an croaziere de 4,2 milioane euro, la un tarif mediu, pentru o călătorie de opt zile, de 700-800 de euro de persoană, în afara promoţiilor şi fără taxe, relatează mediafax.ro.

„La nivel mondial, piaţa de croaziere a înregistrat o creştere de 9%. În pieţele emergente, cum este şi cazul României, creşterea este şi mai mare, fiindcă este considerat un produs nou (croaziera, n.r.). A fost un an benefic pentru industrie, cu creştere. Unii turişti s-au săturat de Grecia şi de Turcia sau de all-inclusive şi vor să încerce un produs nou”, a declarat Ioan Băşea, directorul general al Croaziere.net.  Acesta estimează pentru a acest an vânzări în creştere cu 14%, la 3,2 milioane euro, comparativ cu vânzări de 2,8 milioane euro realizate anul trecut.

Tariful mediu al unei croaziere de opt zile, fără promoţii, este de 700-800 de euro de persoană, fără taxe, cea mai accesibilă croazieră (opt zile pe Marea Mediterană, la cabină interioară) costând, în acest an, 400 de euro plus taxe. La polul opus, cea mai scumpă croazieră a fost una de lux, vândută cu 28.000 de euro, itinerariul cuprinzând vestul Mării Mediterane, cu o durată tot de opt zile.

„Principalele destinaţii alese de români sunt, în acest an, în ordine, Marea Mediterană, Scandinavia, capitalele Ţărilor Baltice, fiordurile norvegiene, Caraibe, America de Sud şi Alaska”, a afirmat Băşea.

Topul porturilor unde se îmbarcă turiştii români sunt: Barcelona, Civitavechia, Veneţia, Genova, Savona, Amsterdam, Kiel, Hamburg şi Copenhaga.

În acest an, şi din portul Constanţa s-au îmbarcat pe vase de croazieră 383 de români, care au ales croaziere de 14 zile round-trip.

Peste 1.800 de pasageri beneficiază de servicii de cruising anual prin Croaziere.net. Compania reprezintă 25 de linii de croazieră, a fost înfiinţată în urmă cu zece ani, la Cluj, şi este singurul touroperator român specializat strict pe croaziere.