Ion Ţiriac a vândut turneul de la Madrid către IMG

Ion Ţiriac a vândut turneul de la Madrid către IMG, în una dintre cele mai importante tranzacţii din tenis, potrivit unui anunţ postat pe pagina oficială a Madrid Open. Tranzacţia se va finaliza în prima jumătate din 2022, aşteptând încă aprobarea AFP / WTA şi a autorităţilor de reglementare.

Cât valorează turneul de la Madrid, pe care Ţiriac l-a vândut companiei IMG: 200-250 milioane de euro. IMG face parte din Endeavor, cel mai puternic grup de entertainment, fashion şi sport din lume, care este condus de fratele celui mai influent consilier pe care l-a avut preşedintele Barack Obama, scrie ZF.

Ţiriac i-a avut în această tranzacţie ca avocaţi pe Cristina Filip de la Filip&Company, Linklaters LLP, avocaţii specializaţi pe legea engleză şi Prolaw Abogados, pe aspecte legate de legea spaniolă.

De-a lungul anilor, Ţiriac a avut mai multe oferte de a vinde turneul de la Madrid. Discuţiile cu IMG sunt mai vechi, iar grupul american a revenit în acest an la masa discuţiilor, la o evaluare mai redusă a turneului, afectat de Covid.

Foto: europapress.es