Guvernul român a contribuit cu 1,4 milioane de euro la construcția catedralei ortodoxe de la Madrid

cip

La Madrid este în plină construcţie prima catedrală ortodoxă din Spania, la care guvernul de la Bucureşti a contribuit cu 1,4 milioane de euro. Adică un sfert din valoarea totală a lucrării de 6 milioane de euro. Catedrala va fi gata anul viitor, dar până atunci, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe speră să mai primească bani la următoarea rectificare bugetară.
Ciprian Bălțoiu, corespondent Digi24: „Catedrala ortodoxă de aici de la Madrid este construită într-un ritm alert, iar la finalizarea construcţiei este evaluată la 6 milioane de euro”.

Situată într-o zonă de la periferia Madridului, este prima catedrală ortodoxă de pe teritoriul Spaniei, iar când va fi gata va putea primi până la 1000 de persoane.

„Structura sperăm să fie terminată în două luni şi apoi să ne apucăm de închis cu cărămidă, partea de instalaţii şi tot ceea ce înseamnă finisaje”, explică preotul Alexandru, responsabil de şantier.

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe speră să mai primească bani pentru continuarea lucrărilor de la enoriaşi şi de la guvernul României.

Citiți articolul integral, accesând:

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Prima+

catedrala+ortodoxa+din+Spania+Guvernul+roman+a+contribuit+