Data de 28 octombrie este Ziua Bucovinei – Președintele a promulgat legea

Capture [640x480]

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 28 noiembrie – Ziua Bucovinei, informează Administraţia Prezidenţială.

Camera Deputaţilor a aprobat pe 7 octombrie, în calitate de for decizional, proiectul de lege prin care data de 28 noiembrie este declarată Ziua Bucovinei. La această dată s-a proclamat alipirea Bucovinei la patria mamă.

Legea prevede ca, în contextul acestei sărbătoriri, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile publice pot organiza manifestări cu caracter cultural-ştiinţific. Fondurile necesare organizării acestora vor fi asigurate din bugetele locale sau, după caz, din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale ori ale instituţiilor publice.

Tot miercuri, şeful statului a promulgat Legea privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 108/2013 pentru prorogarea termenului prevăzut la alin. (1) al art. 56 din Legea nr. 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, Legea privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje şi Legea pentru acceptarea Amendamentului de la Doha, adoptat la Doha, la 8 decembrie 2012, la Protocolul de la Kyoto la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, adoptat la 11 decembrie 1997.

De asemenea, preşedintele Iohannis a semnat decretele privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Botoşani a lui David Smochină şi din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a lui Ionică Iamandi, ambii pe motiv de pensionare.