Excursii tematice în România pentru elevii români din Comrat și Cahul, Republica Moldova

elevi-din-comrat

50 de elevi și profesori din Republica Moldova vor avea oportunitatea de a-și cunoaște țara prin intermediul unor excursii tematice în județele Prahova și Brașov. Muzeul Memorial „Constantin și Ion Stere” din Bucov, Castelul Iulia Hașdeu din Câmpina, Casa Memorială „George Enescu” din Sinaia, Castelul Pelișor și Piața Sfatului din Brașov sunt câteva dintre obiectivele turistice  pe care le vor vizita elevii și cadrele didactice de la Liceele „Ioan Vodă”, „Ion Creangă” și „Mihai Eminescu” din Cahul, dar și Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat, în cadrul poiectului  „Cultura – drumul spre casă”, derulat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni în perioada 4-6 noiembrie 2016.

Acţiunea îşi propune creşterea gradului de formare și  informare cu privire la valorile istorice, culturale şi spirituale româneşti, în sensul cultivării respectului faţă de acestea şi a asumării lor în viaţa cotidiană.

De asemenea, prin intermediul excursiilor elevii vor putea cunoaște „în teren”  România prin contacul cu elemente de istorie, cultură şi spiritualitate românească.

Mai multe detalii aici:

Departamentul de Comunicare

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni

Ministerul Afacerilor Externe

Telefon   004 021 310 26 98

Fax         004 021 310 15 36

Email comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro

www.ieh.ro