Evacuare masivă în California: Barajul Oroville Dam se poate prăbuși în orice clipă

 
Cel mai înalt baraj din Statele Unite, Oroville Dam, s-ar putea prăbuşi în orice clipă, din cauza ploilor abundente, motiv pentru care autorităţile au ordonat evacuarea a 200.000 de oameni din nordul Californiei.
„Mai bine să fiu în siguranţă, decât să îmi pară rău. Prefer să mut oamenii într-un loc sigur”, a declarat şeriful Kony Honea, conform CNN News.
Este vorba despre cei 16.000 de locuitori ai oraşului Oroville, aflați la 105 kilometri nord de Sacramento, dar şi despre oamenii din localităţile Gridley, Live Oak, Marysville, Wheat Lans, Yuba City, Plumas Lake şi Oivehurst.
Nivelul apei din lacul de acumulare a crescut din cauza ploilor abundente şi ninsorii din California, după ani de secetă severă. Departamentul pentru Resurse Hidrologice din California a anunţat că deversează până la 2.830 de metri cubi de apă pe secundă pentru a încerca să golească lacul.
Este pentru prima dată când Lacul Oroville se confruntă cu o astfel de situaţie de la construcţia barajului, în urmă cu 50 de ani.