Epidemia de Ebola este cea mai gravă urgenţă sanitară din ultimii ani

52

Ebola-Americans

Preşedinţii Barack Obama şi François Hollande, cancelarul Angela Merkel şi premierii Matteo Renzi şi David Cameron au calificat miercuri virusul Ebola ca fiind „cea mai gravă urgenţă sanitară din ultimii ani”, a anunţat un purtător de cuvânt al premierului britanic, citat de AFP.

„Liderii au convenit că este cea mai gravă urgenţă sanitară din ultimii ani şi comunitatea internaţională trebuie să facă mai multe şi să acţioneze mai rapid pentru a stopa răspândirea bolii” , a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului Marii Britanii, citat într-un comunicat publicat după ţinerea unei videoconferinţe de 75 de minute cu participarea preşedinţilor american şi francez, Barack Obama şi François Hollande, cancelarului german, Angela Merkel, şi premierilor italian şi britanic, Matteo Renzi şi David Cameron.

David Cameron „a propus să se profite de oportunitatea întrevederilor de vineri de la Milano şi de Consiliul Europei de săptămâna viitoare pentru a discuta pe marginea a ceea ce Europa ar putea face mai mult pentru a ajuta la lupta împotriva acestei boli”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Videoconferinţa a avut loc în contextul în care autorităţile americane au anunţat că au constatat că o altă infirmieră a fost contaminată cu virusul Ebola, o veste apreciată drept „foarte îngrijorătoare”.

Febra homoragică Ebola s-a soldat cu 4.493 de morţi din 8.997 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii realizat la 12 octombrie şi publicat miercuri la Geneva.