Elena Valenciano: Tu poți schimba Europa!

elena_valenciano

Dragi prieteni,
Pe 25 mai, Uniunea Europeană îşi pune în joc viitorul. Cei aproape 400 de milioane de cetățeni din cele 28 de state ale UE suntem chemați la urne şi avem în mîinile noastre alegerea unui Parlament European cu cea mai mare putere din istorie, care-l va numi pe cel care va prezida mai departe Comisia Europeană.
Cu aceste alegeri ale Parlamentului European, avem în fața urnelor, prilejul schimbării. Noi, socialiştii europeni, credem în Europa şi vrem mai mult în Europa, dar o Europa diferită.
Trebuie să spargem majoritatea conservatoare care a dominat în ultimii zece ani atît Parlamentul European cît şi Comisia Europeană şi care a gestionat criza bazîndu-se doar pe austeritate, ceea ce a generat enorme fracturi în societățile noastre și între țări.

Noi, socialiştii europeni, cerem o Uniune cu o mai mare coeziune, care să lupte în mod efectiv împotriva inegalităților tot mai adînci, o Uniune care porneşte de la angajamentul reînnoit pe baza solidarității şi care să facă față vălului tot mai mare de extremism şi de populism. Ca socialişti, vom lupta pentru o Europă care să respecte drepturile şi obligațiile tuturor, şi nu pentru o Europă dominată de prejudecăți, de ură şi de divizare. Europa nu poate tolera comportamente rasiste şi xenofobe şi, de aceea, din postura de candidat la Parlamentul European, mă angajez ca împreună cu socialiştii europeni să continui lupta pentru aprobarea Directivei Antidiscriminare cu caracter orizontal, pe care Partidul Popular European o blochează de cîțiva ani. Această Directivă va permite egalitatea în ceea ce priveşte accesul pe piața muncii, prestarea de servicii, educația şi sănătatea… 

Toți europenii trebuie să avem şanse egale indiferent unde ne-am născut, independent de credințele noastre sau de cum suntem.
De asemenea, în fața limitărilor liberei circulății a persoanelor promovate de diferite țări membre ale Uniunii Europene, noi, socialiştii, vom apăra în mod categoric libertatea de mişcare ca principiu care stă la baza fondării UE, neapărat necesar pentru construirea acelei Europe în care orice cetățean european poate trăi şi munci, se poate educa, îşi poate crea o familie… în mod demn, cu suficiente garanții, drepturi sociale şi politice.
25 mai este ocazia pe care o avem noi toți, spanioli şi români, alături de ceilalți cetățeni europeni, de a cîştiga viitorul Europei. Toți facem parte din Europa şi toți avem dreptul de a fi tratați cu acelaşi respect şi fără discriminare. Avem nevoie de un Parlament European cu o majoritate socialistă, care va alege candidatul comun al socialiştilor europeni, Martin Schulz, ca preşedinte al Comisiei Europene şi care va permite o schimbare de direcție în politica europeană.
Pentru toate acestea, dacă crezi că Europa se poate schimba în bine, îți cer să votezi PSOE.
Tu poți mişca Europa. Împreună putem face schimbarea!

carta_rumanos carta_rumanos