Doi gălățeni, la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart – IKA/Olympiade der Köche 2020

Maestru în arte culinare Cerasela Lungu şi chef Bogdan Cozma sunt gălățenii care vor participa la Olimpiada Gastronomică (IKA/Olympiade der Köche 2020) de la Stuttgart, Germania. Cerasela Lungu este căpitanul uneia dintre echipele regionale, iar Bogdan Cozma face parte din echipa naţională de seniori, care reprezintă România la prestigioasa competiţie gastronomică internaţională, scrie viatalibera.ro.

Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart se desfășoară între 14 și 19 februarie 2020, eveniment la care România este reprezentată de patru echipe: două naţionale (una de juniori şi una de seniori) şi două regionale – la trei categorii: „National Teams”, „Junior National Teams” şi „Regional Teams”.

Una dintre echipele regionale, „Casa Boierului din Deal”, este formată din chefi din mai multe zone, printre care Galaţi şi Brăila: Cerasela Lungu (căpitan), Cecilia Ene, pastry chef Vera Maxim, Ionuț-Cătălin Arsene, Flavius Afilipoaie, Florin Popa şi Paul Ionuţ Secară. Cerasela Lungu este gălăţeancă, iar colegele ei, Vera Maxim şi Cecilia Ene sunt din Brăila.

„Olimpiada are loc odată la patru ani, iar noi suntem deja la a treia participare. La aceeași categorie, la Olimpiada Culinară de la Erfurt am obținut bronz, iar Vera Maxim, la individual, argint. La Olimpiada de la Luxemburg am câștigat argint şi bronz, dar şi aur prin Daniel Brătescu, la individual, pentru sculptură în ou. Acum mergem cu inima deschisa, dornici de a lua aurul”, a declarat Cerasela Lungu.

„Participarea noastră la această competiție contează foarte mult pentru gastronomia românească. Avem, însă, nevoie să fim susținuți, în special de autorități, care sunt destul de dezinteresate în promovarea ţării prin prisma acestei nişe. Am lucrat şi în Anglia, iar acolo, noi, românii avem reputaţia angajaţilor care lucrează mult, dar ineficient. Îmi doresc să schimbăm această idee împreună: România oferă CALITATE, nu cantitate”, a menționat pentru sursa citată, Bogdan Cozma.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.