De Ziua Românilor de Pretutindeni, Muzeul Naţional Cotroceni prezintă expoziția „Aici-Acolo”

Administraţia Prezidenţială şi Muzeul Naţional Cotroceni prezintă expoziția „Aici-Acolo” (la care vor participa artiști din România și Diaspora), cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, sărbătorită în ultima duminică din luna mai.

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 30 mai – 18 iunie și reprezintă o propunere curatorială de recuperare subiectivă a manifestărilor artistice din artele vizuale în perioada anilor ’80—atunci şi acum.

Selecția lucrărilor aduce în prim plan direcții artistice dezvoltate individual sau în grup de către artişti români din ţară și din Diaspora (Austria, Elveţia, Franţa, Marea Britanie, SUA, etc.).

În Catalogul expoziţiei, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis scrie:

“Privim aici expresiile artistice ale unor creatori formaţi în anii ’80 care, fie în ţară, fie în străinătate, au dat glas năzuinţelor de libertate ce aveau să se desăvârşească în România la sfârşitul acelei decade. Ne inspiră libertatea lor creatoare atunci şi acum, aici şi acolo. Salut dorinţa artiştilor din Diaspora de a se reconecta cu cei din România.

Comunităţile profesioniştilor din ţară şi din străinătate reprezintă punţi creatoare de valoare — le încurajez să se exprime în fiecare domeniu deoarece ele sunt o sursă importantă de idei novatoare şi de proiecte ce contribuie la o Românie mai puternică şi prosperă.”

Vernisajul va avea loc luni, 29 mai, începând cu ora 17:30 (ora Ro) şi poate fi urmărit live aici: http://www.presidency.ro/ro/media/live