„Dacă politică nu e, nimic nu e!” cu Tudor Petruț – Noua internațională socialistă

Un signifiant procent al populației americane, dintre care un mare număr de tineri, a început să folosească liber și nedisimulat cuvântul „socialism” și să dezbată viabilitatea unui asemenea sistem în SUA. Fără drept de apel, câțiva membrii democrați ai Congresului și majoritatea candidaților la președinție ai Partidului Democrat promovează o sumă de idei „progresiste” care sună, cu surle și trâmbițe, a propagandă socialistă. Majoritatea mijloacelor mass-media americane dublează în comentarii și opinii aceste sloganuri „liberale” din ce în ce mai mult nici măcar voalat echidistant, ci declarat anti-Trump, deci pro-democrat. Putem să tragem concluzia că Partidul Democrat a început un remarcabil proces de „socialism-izare”.

Scopul principal al Partidului Democrat este să-l înfrângă pe actualul președinte Donald Trump în alegeri, să câștige majoritatea parlamentară și să impună, încet dar sigur, o agendă „de stânga”; până când agenda va fi eventual recunoscută ca atare și numită socialistă. Din acest punct de vedere, Partidul Democrat a devenit un punct necesar și important al unei axe mondiale care se întinde – în condițiile acestea – de la Washington spre est până la Vladivostok, noua internațională socialistă.

Social-democrații de peste ocean și stânga britanică și europeană nu-l mai vor pe Trump pentru că e un exemplu pentru „dreapta” care își revine din ce în ce mai mult pe scena politică. Plus că, obligă guvernele să-și plătească datoriile militare și să adopte norme de comerț echitabil. Rusia a fost acuzată că l-ar fi impus pe Trump în câștigător, deși „atotcutezatorul” Vladimir Putin ar fi „mâncat-o” cu ușurință la mic dejun pe doamna președintă Hillary Clinton de ar fi fost aleasă. Putin nu-l vrea pe Trump pentru că și-a băgat nasul în Europa (și nu numai), i-a marginalizat pe ruși și a reușit să testeze armament de ultimă oră acolo unde rușii și-au dat foc singuri. Indiferent ce spune presa americană, Putin n-a avut niciodată nici cel mai mic interes ca Trump să rezideze la Casa Albă.

Putem numai să ne închipuim cum s-ar juca dictatorul din Coreea de Nord cu tot felul de „bombițe” de n-ar fi guralivul de peste mari și țări ca să-i pună bețe în roate! Cât despre chinezi, nu-l vor pe Trump nici dacă ar găsi mâine rețeta magică ca să ne scape de cancer. Xi Jinping e pus într-o situație tensionată în fața națiunii, atâta vreme cât războiul economic începe să se resimtă local și căposul de la Washington nu vrea să dea înapoi până când treaba nu devine nepărtinitoare. Premierul Xi l-ar da pe Trump pentru oricare dintre candidații democrați la președinția americană mâine, și pe gratis.

Iată deci cum, la unison, Partidul Democrat din SUA, stânga europeană, mâna de fier rusească, dictatura nucleară nord-coreeană și comuniștii chinezi intră în hora unită care să-l învăluiască pe Donald Trump și să-l trimită undeva în negura istoriei.

Din păcate pentru dânșii, cealaltă jumătate de votanți din America încă mai crede în președintele lor ales, și în ideea desuetă că țara lor încă mai poate să fie măreață.

Autor: Tudor Petruț (Los Angeles – SUA)
Actor și scenarist de film, regizor de teatru, autorul editorialelor #MinutulDeHollywood care apar în presa de limba română din diaspora și pe paginile #RomaniansInHollywood.