Creațiile designerul român Tina Olari prezente la Miss World Spain și în paginile revistei Novias España

32

 

tina olari 1

Pe urme celebre în istoria modei spaniole

Originea hispanică are calitate recunoscută în materie de design vestimentar precum în cea de vinuri, pictură sau arhitectură. Paco Rabanne, Antonio del Castillo, Cristóbal Balenciaga sunt doar căteva nume cu puternică rezonanţă în istoria modei.

Spaniolii au ales întotdeauna designul aristocrat şi scump, iar faptul că miresele spaniole sunt dispuse să cheltuiască sume considerabile pentru cel mai important eveniment din viața lor este un aspect cunoscut la nivel mondial.

În acest sens, statisticile arată că miresele din Spania cheltuiesc cel mai mult  pe rochia de mireasă în comparație cu altele din Europa și, în mod special pe rochiile cu semnătură celebră.

Creații desprinse din povești cu zâne

Creațiile vestimentare ale designerului Tina Olari din Bistrița au cucerit ani de zile femeile din România. Timp de peste 13 ani cunoscuta creatoare de modă a avut numeroase spectacole de prezentare în Bistriţa, Mamaia, Cluj-Napoca sau Bucureşti.

Cea mai reuşită prezentare a creațiilor sale de care Tina își amintește cu multă plăcere și drag, a fost cea de la Sala Palatului din Bucureşti unde a participat la o săptămână de fashion, invitată fiind de către celebrul Cătălin Botezatu.

Creaţii sub semnătura Tina Style au fost admirate și în Bistriţa mult timp la Serbările Medievale anuale, eveniment pentru care Tina Olari a realizat ani de zile toate costumaţiile.

Vestimentația creată de designerul bistrițean pe parcursul carierei a păstrat aceeași linie de lux, unicat, creațiile sale fiind realizate cu multă migală, creativitate și pasiune. Croiala executată special pentru formele feminine, fără tipar, direct pe material, finisajele pictate manual, sunt doar câteva detalii care au transformat creațiile designerului bistrițean în obiecte vestimentare unice şi valoroase.

Creațiile Tinei Olari sunt în stil aristocrat, cu aspect rafinat și continuă să cucerească și femeile din străinătate. De peste 3 ani, designerul român s-a stabilit în Barcelona – capitala Cataloniei -, unde și-a deschis un shorwoom.

Invitată fiind să participe la mai multe evenimente internaționale în materie de modă care s-au desfășurat în Barcelona, spaniolii au rămas fascinați de croielile fine ale rochiilor de mireasă și de seară în stil distins baroc, precum și de creațiile unicat pentru copii desprinse din povești cu zâne și feți frumoși.

Vestimentația Tinei Olari în celebrul Castell Jalpí

Prestigioasa revistă de modă spaniolă Novias España i-a dedicat anul acesta creatoarei românce 4 pagini în care sunt prezentate diverse creații semnate de Tina, iar cu Nicolas Prieto, cunoscutul designer spaniol în materie de haine de blană, a realizat o colaborare de succes.

De curând, în Castell Jalpí – un castel din secolul XIX al cărui stil impresionează vizitatorii prin eleganța și autenticitatea sa -, situat în Arenys de Munt – Barcelona, creatoarea româncă a fost invitată să-și prezinte colecția anului 2015 în ceea ce priveşte creaţia ceremonială, intitulată sugestiv „Antique mélancolie”.

Pe parcursul a două zile, vestimentația Tinei Olari a fost prezentată publicului în sălile palatului fascinând invitații prin eleganța, rafinamentul și stilul aristocrat al rochiilor de mireasă și de seară ale frumoasei creatoare.

De asemenea, colecția dedicată sectorului nupțial a creat adevărate furori printre invitați fiind apaludată fiecare creație prezentată în parte. Să nu uităm faptul că acest sector este unul dintre cele mai importante din industria de îmbrăcăminte spaniolă, iar Barcelona a devenit un adevărat trend-setter în domeniu la nivel internaţional.

Prezentarea colecției „Antique mélancolie” sub semnătura Tinei Olari din Castell Jalpí s-a încheiat cu o paradă de vestimentație pentru comuniune dedicată copiilor. Același stil elegant și decent – desprins din basmele cu prinți și prințese -, a finalizat prezentarea creațiilor unicat alte designerului vestimentar Tina Olari, sub privirile și în aplauzele invitaților impresionați de spectacolul vestimentar de excepție.

Creațiile designerului român la Miss World Spain

Și, drept recunoștință și apreciere pentru munca și talentul său, Tina Olari a fost propusă de către spanioli pentru titlul de designer oficial la concursul de Miss World Spain – Barcelona, la care va participa și în calitate de membru al juriului. Evenimentul se va desfășura pe data de 17 iunie, în Gran Casino Barcelona, unde vor defila 20 de concurente aspirante la titlul de Miss World Spain.

Tina Olari a creat două rochii de gală pentru actuala Miss World – Sabela Álvarez, rochii pe care aceasta le va îmbrăca în două momente importante dar diferite ale evenimentului. Una dintre rochii o va purta când va întâmpina invitații și presa, iar cu cea de a doua creație a Tinei, actuala Miss World va străluci de eleganță și frumusețe când va încorona viitoarea Miss World Spain – Barcelona.

În momentul de față, creatoarea româncă lucrează la cea de a treia rochie de gală, unicat, destinată artistei Tina Riobo, câștigătoarea concursului La Voz, difuzat de către postul de televiziune Telecinco din Spania, invitată de onoare la Miss World Spain.

Amănunte despre evenimentele din iunie de la Barcelona și despre succesul româncei Tina Olari, în ediția tipărită Occidentul Românesc – Ediția de Spania din iulie. Până atunci, mult succes tuturor!

Notă: Tina Olari a fost nominalizată pentru Gala Campaniei de Excelență care se va desfășura în luna noiembrie pe Costa Blanca / Spania.

Autor și editor: Kasandra Kalmann Năsăudean

foto cu revista spaniola [640x480]

7 [640x480]

RaquelCasasFotografia-3 [640x480]

RaquelCasasFotografia-8 [640x480]

RaquelCasasFotografia-15 [640x480]

tina01 [640x480]

tina ok sin cielo recrtada [640x480]

_MIG7291 [640x480] _MIG7772 [640x480] _MIG8113 [640x480] _MIG8525 [640x480] _MIG8738 [640x480] _MIG8837 [640x480] _MIG9166 [640x480] 10474020_776387142446785_7097972561834232149_n [640x480] 20150406_120615 [640x480] NOCHE ROJO-TINA OLARI _final-(RGB) ALTA 300PX-PRINT [640x480] NOCHE_OCRE [RGB] Vestido Ocre-ALTA 300PX-PRINT [640x480] NOVIA-TINA OLARI _final-ALTA 300PX-(RGB) PRINT [640x480]