Conferință dedicată celebrării Centenarului, la Jula, Ungaria

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Locale din Alba Iulia şi publicația „Foaia Românească” din Ungaria, organizează conferința ,,Contribuția românilor din Ungaria la Marea Unire și Rolul Armatei Române în eliberarea Budapestei de trupele bolșevice”. Conferinţa se va desfăşura în data de 17 noiembrie 2018 la Hunguest Hotel Erkel, Jula, Ungaria.

La eveniment vor participa diplomați, istorici, demnitari ai statului român, ziariști din Țară și din Ungaria, membri ai asociațiilor civice din România, și reprezentanți ai comunității românești din Ungaria.

În cadrul conferinței va avea loc și o festivitate în cadrul căreia membrii reprezentantivi ai comunității de români din Ungaria, inclusiv directorii de școli în care se învață în limba română, vor fi premiați de către Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Proiectul  se încadrează în Planul de activități pentru anul 2018 al Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni – Program strategic – Spațiul cultural comun românesc – Centenar Marea Unire 1918 – 2018.

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului Românilor de Pretutindeni, are ca scop derularea de programe pentru promovarea valorilor culturale românești, în principal în rândul etnicilor români din cadrul comunităților istorice românești din afara teritoriului României precum şi dezvoltarea de activităţi specifice, în beneficiul culturii, al civilizaţiei naţionale şi al imaginii României în lume.