Comunitatea Madrid solicită Guvernului spaniol mai mulți polițiști pentru a accelera controalele pe aeroportul din Barajas

Comunitatea Madrid a solicitat Ministerului de Interne spaniol să sporească prezența polițiștilor pe aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas, pentru a evita o posibilă prăbușire a controalelor pașapoartelor în perioada Crăciunului. De reținut că procesul a încetinit mai mult din cauza verificării certificatelor Covid-19.

„Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas este una dintre principalele rute de intrare și ieșire pentru turiștii internaționali din țara noastră. În acest context, o mare parte a sectorului turistic din regiune a cerut o întărire a numărului de polițiști naționali dedicați controlului pașapoartelor în aeroportul menționat mai sus”, a explicat ministrul Culturii, Turismului și Sportului din Madrid, Marta Rivera de la Cruz, în scrisoarea care a fost trimisă la Interne și la care El Mundo a avut acces.

În ultimele trei săptămâni din octombrie și prima noiembrie, peste 6.000 de pasageri și-au pierdut zborul din cauza așteptărilor lungi la controalele documentelor din aeroportul din Madrid.

Marta Rivera de la Cruz a recunoscut că pierderea zborurilor din cauza întârzierii controalelor aeroportuare generează „consecințe în ceea ce privește reputația și conduita ca destinație pentru turiștii internaționali în Comunitatea Madrid”.

„Este necesar, de asemenea, pentru a evita o supra aglomerare a aeroportului în perioada Crăciunului, când traficul de pasageri tinde să crească, să reacționăm cât mai rapid și mai organizat”, a conchis consilierul.

A consemnat: Zoe Stoleru Martí – Redactor OR