Comedia „Usturoi” – Primul film românesc realizat pentru românii din diaspora lansat și pe internet din 17 decembrie

13

usturoi-echipa-film [640x480]

Foto: Echipa „Usturoi”

Filmul independent „Usturoi” – prima comedie românească produsă exclusiv în Transilvania, este și primul film românesc care s-a lansat simultan în cinema și pe internet, pe https://vimeo.com/ondemand/filmulusturoi, pentru românii din diaspora începând cu data de 17 decembrie 2015, informează turnulsfatului.ro

„În urma numeroaselor cereri primite de la românii din diaspora care doreau să vadă filmul nostru, ne-am gândit să le facem o surpriză plăcută de sărbători. „Usturoi” va fi disponibil la vizionare exclusiv în afara țării pentru toți cei care simt românește și care doresc să-și aline dorul de casă de Crăciun. În „Usturoi” am arătat cu predilecție părțile frumoase ale unei Românii optimiste, pe care îți face plăcere să o vezi”, a declarat regizorul Lucian Alexandrescu.

Filmul „Usturoi” a fost scris și produs de Radu Băzăvan (www.groparu.ro) și regizat de Lucian Alexandrescu, originari din Sibiu (cartierul Vasile Aaron a fost locul unde cei doi au copilărit împreună).

Filmul descrie călătoria a doi copii (unul de etnie rromă) dintr-un sat din județul Sălaj spre Cluj-Napoca unde, își doresc să-și îndeplinească visul de a deveni actori. Filmat în numai 16 zile, cu un micro-buget acoperit în exclusivitate din fonduri proprii, filmul „Usturoi”  a umplut sălile în anul 2014 la festivalurile de film.

În străinătate, filmul a fost difuzat la:

– New York Independent Film Festival;

– Boston Kids International Film Festival (SUA);

– Nomad Norvegia;

– Chemnitz Germania.

Din 17 decembrie 2015 filmul este disponibil pe o perioadă de două săptămâni pe https://vimeo.com/ondemand/filmulusturoi

Începând cu luna ianuarie 2016, ”Usturoi” va ajunge în cinematografele din toată țara, pentru publicul larg.