Colinde și voie bună la „Târgul de Iarnă” de la Madrid

Duminică, 9 decembrie a.c., în incinta Ambasadei României la Madrid, s-au desfășurat mai multe activități menite să ofere invitaților și publicului numeros prezent, o atmosferă românească tradițională „de acasă” specifică Crăciunului și sărbătorilor de iarnă, activități intitulate sugestiv „Târgul de Iarnă”.

Astfel, cei prezenți au avut bucuria să asculte colinzi interpretate de către artiști cunoscuți în cadrul comunităților românești din Spania, precum: Cristina Vlașin, Alex Mercaș și Stelian Coteț, Grupul AMON, dar și grupul de copii Do.Re.Mi. de la cursurile de chitară, desfășurate în cadrul ambasadei pe parcursul întregului an și conduse cu măiestrie de Elena Ninerică.

În cadrul activităților, pe parcursul celor cinci ore (între 15:00 și 20:00), românii și spaniolii prezenți au avut ocazia să admire și o expoziție de pictură și de obiecte de artizanat realizate manual de artizani locali, să participe la o lansare de carte și revistă, și să își încânte privirea cu o prezentare de costume populare tradiționale românești pentru copii și adulți, organizată de Roxana Irimia și Elena Ninerică.

Un grup de basarabeni de la Asociația Moldo-Spaniolă „Tricolor” din Madrid, au adus cu ei mai multe cărți de povești în limba română, lucrări realizate pe pânză, și au colindat publicul în semn de solidaritate cu românii de peste Prut.

Prezent la activități, reprezentantul ambasadei, domnul Mihai Sîrbu, a declarat pentru Occidentul Românesc că „Târgul de Iarnă” a fost organizat pentru ca „românii să se cunoască între ei și să știe că nu sunt singuri, mai ales de sărbători, pentru că în comunitățile românești din Spania se păstrează tradițiile strămoșești, cultura și arta «de acasă»”.

Text și foto: Inga Diaconu, redactor Occidentul Românesc.